Navodila za uporabo programa Quibi
Toggle Dark/Light/Auto mode Toggle Dark/Light/Auto mode Toggle Dark/Light/Auto mode

GLS Italija

Nastavitve

Ta servis deluje samo za GLS Italija. Preden lahko izdate nalepko, se morate povezati z GLS-jem. Oni vam bodo posredovali podatke za prijavo na API.

Te podatke vnesete v meniju Nastavitve -> Zunanje povezave s klikom na opcijo Dodaj v sekciji GLS Italija -> Spletni servis.

Vnos spletnega servisa.
Vnos spletnega servisa.

Ustvarjanje nalepke

Nalepko lahko ustvarimo na 2 načina:

Ročni način

V naročilu kupca imamo na dnu dokumenta opcijo GLS Italija. Izberemo spletni servis (če jih imamo več), ter vpišemo opombo, v koliko je potrebno.

S klikom na gumb Kreiraj nalepko, se le-ta pošlje na GLS Italija. Če je uspešno ustvarjena, jo lahko natisnem. V nasprotnem primeru, nam izpiše napako.

Samodejni način

Pri pogledu naročil kupcev imamo opcijo masovne izdelave dokumentov. Označimo naročila kupcev, za katera želimo izdati dokumente, ter pod filtrom izberemo opcijo “Masovna izdelava dokumentov”. Odpre se nam novo okno, kjer izberemo zavihek GLS Italija ter kliknemo na gumb “Ustvari nalepke”.

Če želimo natisniti več nalepk naenkrat, moramo v meniju Dokumenti -> Naročila kupcev pod filtrom izbrati opcijo “GLS Italija”. Ordpre se nam novo okno, kjer lahko nastavimo filtre. Izberemo nalepke, ter z opcijo “Prenesi nalepke”.

Potrditev paketov

Ko smo pripravili vse pakete, moramo sporočiti, da so pripravljeni za prevzem. To storimo v meniju Dokumenti -> Naročila kupcev z izbiro opcije pod filtrom “GLS Italija”.

S filtrom določimo nalepke, katere želimo prikazati, jih označimo ter izberemo opcijo Potrdi. Da so potrjene, bomo videli v koloni Oddana, saj bodo označena z zeleno kljukico.