Navodila za uporabo programa Quibi
Toggle Dark/Light/Auto mode Toggle Dark/Light/Auto mode Toggle Dark/Light/Auto mode

eSpremnica

Nastavitve

Preden lahko izdate nalepko, se morate povezati s Pošto Slovenije. Oni vam bodo posredovali podatke za prijavo na API.

Te podatke vnesemo v meniju Nastavitve -> Zunanje povezave s klikom na opcijo Dodaj v sekciji eSpremnica – Pošta Slovenije -> Spletni servis.

Če testiramo izdajanje nalepk, moramo izbrati pod opcijo Url test.

Sprejemne številke prav tako vnesemo v meniju Nastavitve -> Zunanje povezave s klikom na opcijo Dodaj v sekciji eSpremnica – Pošta Slovenije -> Sprejemne številke. V kolikor nismo še izdali nobene nalepke, je v polju “Začni s številko” začetna vrednost iz nabora številk. V nasprotnem primeru vpišemo številko, s katero se bo nadaljevalo številčenje.

K številki moramo vnesti še vrste pošiljk. To storimo s klikom na opcijo “Vrste pošiljk”.

Vnos vrste pošiljk.
Vnos vrste pošiljk.

Ustvarjanje nalepke

Ročni način

V naročilu kupca imamo na dnu dokumenta opcijo eSpremnica. Izberemo spletni servis, sprejemno številko in vrsto pošiljke (če jih imamo več). Vpišemo opombo in izberemo dodatne storitve, v koliko je potrebno.

S klikom na gumb Kreiraj nalepko, se le-ta prenese v popisni list. Če ni ustvarilo zapisa, nam izpiše napako.

Potrditev paketov

Ko smo pripravili vse pakete, moramo sporočiti, da so pripravljeni za prevzem, ter jih opremiti z nalepkami. To storimo v meniju Dokumenti -> Naročila kupcev z izbiro opcije pod filtrom “eSpremnica”.

Izberemo opcijo oddaj podatke o pošiljkah. Če je uspešno oddan popisni list, se le-ta zaključi. Sedaj imamo na razpolago tiskanja popisnega lista ter nalepk.

Več paketov za istega naslovnika

V kolikor za naročilo kupca pripravite 2 ali več paketov, moate natisniti več nalepk. To storite tako, da naročilo kupca razdelite v več paketov. Pri vsaki postavki označite, v kateri paket gre. To opcijo lahko uporabite le pri vrsti pošiljke MojPaker Midi in MojPaket Maxi.

Več paketov pošiljk.
Več paketov pošiljk.

Sistem vam ustvari več nalepk za isto naročilo kupca.

Več nalepk.
Več nalepk.