Navodila za uporabo programa Quibi
Toggle Dark/Light/Auto mode Toggle Dark/Light/Auto mode Toggle Dark/Light/Auto mode

Potni nalogi

Začetne nastavitve

Vsem uporabnikom je potrebno vnesti naslove prebivališča. To storite v desnem zgornjem meniju “Nastavitve” -> Uporabniki (v levem okvirčku).

Podatke dopolnite preko “Uredi” poleg posameznega uporabnika. V kolikor določenega uporabnika še nimate v sistemu, ga vnesete (gumb “Vnesi novega uporabnika”).

Prav tako morate vnesti podatke o vozilih. To storite v zgornjem levem meniju PN -> Vozila.

(Naziv: npr. model avtomobila; Osebno vozilo: obkljukate, če gre za lastno vozilo uporabnika in ne službeno vozilo)

Potni nalog

Nov potni nalog vnesete s klikom na znak + pod sekcijo Potni nalogi.

Pri vnosu relacije kraje med seboj ločite s pomišljajem – (npr. Nova Gorica-Ljubljana-). Le tako bo program pravilno izračunal razdaljo ter prikazal v dokumentu.

Lokacijo lahko s klikom izberete tudi iz spustnega seznama, ki se ponudi ob samem vpisu kraja. Tu pomišljaj ni potreben.

Če potni nalog ni v redu, lahko v levem okvirčku zgoraj kliknete na “Prekliči”, sicer pa potni nalog shranite s klikom na “Vnesi”. Šele takrat lahko vnesete tudi dodatne stroške potovanja.

Po potrebi lahko dokument urejate preko “Uredi”, sam potni nalog pa nato zaključite s klikom na “Obračunaj”. Takega potnega naloga ne morete več urejati. Obračun lahko natisnete.

Seznam potnih nalogov se prikaže med Potnimi nalogi (PN).

Mesečni potni nalog

Pri mesečnem potnem nalogu najprej izpolnite osnovni obrazec. Tega vnesete s klikom na +. Nato boste lahko vnašali relacije.

S klikom na opcijo “Obračunaj” zaklenete potni nalog in ga ne morete več urejati.

Poročila

V zgornjem meniju izberete Potne naloge – PN in nato možnost Poročila.

Poročila so namenjena računovodskemu servisu za lažji in hitrejši obračun. Najprej izberete datum prihoda od – do in kliknete na gumb “Filtriraj”, saj se le tako lahko ustvari poročilo.